Schilderen is mijn grote passie….

 

Welkom op mijn website.

In het mooie Brabantse land werd ik in 1953 geboren.

Na mijn creatieve omzwervingen heb ik diverse jaren teken, schilder en aquarelleercursussen gevolgd. Mijn begeleidsters hierin waren de kunstenaressen Fien van Berlo, Ria Nooijen en Loes Gruijters. Daarnaast heb ik een aantal “workshops” met materie gedaan.

Twintig jaar geleden ben ik begonnen met aquarelleren. Langzamerhand ontdekte ik allerlei materialen en begon daarmee te experimenteren. Dit heeft ertoe geleid dat schilderen met materie mijn grote levensinvulling is geworden. Ik kan geen dag meer zonder schilderen en wil de kijker daar graag in meenemen.

Mijn schilderijen zijn in de loop der tijd geëvolueerd van aquarel naar sfeervolle abstractie. Ik schilder voornamelijk met acryl daar dit goed aansluit bij mijn manier van werken. Karakteristiek voor mijn werk is de variatie in materie, zowel in de thema's en sferen als in de toepassing van kleurgebruik. Ik probeer graag dingen uit, intuïtief, ogenschijnlijk onbewust in combinatie met een sterk compositiegevoel en kleurgebruik ontstaan de kleurrijke abstracties meestal vanzelf. Vergankelijkheid heeft mijn interesse in het leven. Alles is eerst nieuw, veroudert en vergaat. Details van oude muren, aardstructuren en verweerde materialen, inspireren me en zijn vaak kenmerkend voor mijn abstracte werk.

Door het afwisselend materiaalgebruik kom ik steeds weer nieuwe uitdagingen, inspiratie, en experimenten tegen. Het materiaal heeft een bepaalde eigenheid waar je niet omheen kunt. Door het veelvuldig mengen van kleuren wil ik mijn werk een extra warme uitstraling geven. Laag over laag ontstaat er dan een spannend geheel. Dankzij het werken met gemengde technieken en de daardoor ontstane structuren waardoor mijn passie zichtbaar wordt, is het resultaat verbluffend te noemen.

Ik vraag inspanning aan de kijker waardoor een dialoog ontstaat met het werk.

 

Klik op een afbeelding om het schilderij groter te kunnen bekijken.

 

Mieke